Servis klima uredjaja Beograd

 

  •  064/4554-544 

RedovanservisKlime »

Servis klima uređaja Beograd

To je jedano od najčešćih pitanja korisnikaklimauređaja i da li vlasnici mogu sami da otklone kvar.U takvim slučajevima prvo što se mora pogledati su zadate komande na daljinskom upravljaču.Komanda"MODE"je zadavanje rada klima uređaja,ako želite hlađenje tada treba na displeju daljinskog bude"COOL"ili pahuljica snega i temperatura zadata treba da bude niža nego u prostoru gde je unutrašnja jedinica.Da bi bili sigurni,zadajte temperaturu na daljinskom upravljaču na najnižu moguću,od 16°C i sačekajte 5 minuta.Pogledajte spoljnju jedinicu,da li se čuje rad kompresora i rad ventilatora.Ako radi,a klima ne hladi,problem je u nedostatku gasa u sistemu.Sami kvar ne možete otkloniti,već pozovite klimaservis.

Često se dešava da kompresor ne radi,a ventilator spoljnje jedinice radi.Kvar može biti neispravnost kondenzatora kompresora ili neispravnost kompresora.Ako ne radi ventilator spoljnje jedinice,a radi kompresor,tada može biti neispravan kondezator-elektronika unutrašnje jedinice ne šalje struju ventilatoru ili neispravan motor ventilatora.

Kada spoljnja jedinica ne pokrene ni posle 5 minuta i kada je temperatura zadata na daljinskom upravljaču niža nego u prostoriji,problem može da bude u elektronici unutrašnje jedinice jer ne šalje struju spoljnoj jedinici.Drugi problem može da bude neispravnost sonde.

Za grejanje zadati komandu na daljinskom"HEAT"ili(ikonica u obliku sunca)preko komande"MODE"i zadajte temperaturu veću nego u prostoriji gde se nalazi unutrašnja jedinica.Da bi bili sigurni zadajte temperaturu na daljinskom na 30°C.Ventilator unutrašnje jedinice u većini slučajajeva neće odmah da počne sa radom,sve dok ne startuje kompresor i ventilator spoljnje jedinice i pritisak u cevima bude veći od 15 bar.Ako ne počinje sa radom ni posle 5 minuta rad kompresora ili ventilatora,isti problem može biti kao kod hlađenja gde elektronika unutrašnje jedinice ne šalje spoljnjoj jedinici struju ili neispravnost sonde.Da bi klima dobro grejala potrebno je da pritisak u cevima klime bude za gas R-22 od 20 do 25 bar.,a za gas R-410A od 30 do 35 bar.

HVAC apps Android

Preuzmite besplatnu aplikaciju HVAC Check & Charge i instalirajte na svoj pametni telefon. Ova aplikacija vam omogućava nekoliko zanimljivih...

Preuzmi HVAC apps

HVAC vesti

Danfoss: "U Norveškoj testiran budući koncept trgovine korišćenjem CO2 rashladnog sistema za grejanje, klimatizaciju i  tehnologiju hlađenja."

Tehnička podrška

Tehnička podrška, našim klijentima je na raspolaganju svakog radnog dana od 09 do 16 časova. Telefon tehničke podrške: 064/4554-544

 

 

POZIV